ПРИЈАВЕТЕ СЕ НА СОВЕТУВАЊЕ НА ТЕМА “ЗАШТИТА НА ПРАВОТО НА СОПСТВЕНОСТ И ПРАВОТО НА ВЛАДЕНИЕ”

Академијата за судии и јавни обвинители "Павел Шатев" во соработка со Адвокатската комора на Република Македонија организира советување на тема "Заштита на правото на сопственост и пра

Читај повеќе

АДВОКАТСКИ РОКОВНИЦИ ЗА 2015 ГОДИНА

Почитувани колеги, Во тек е подигнување на Адвокатските роковници за 2015 година. Заради избегнување на проблемите со доставата на адвокатските роковници, оваа година адвокатите кои се р

Читај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ДИСЦИПЛИНСКИОТ ОБВИНИТЕЛ

  ДО СИТЕ АДВОКАТИ И АДВОКАТСКИ ДРУШТВА   Согласно на член 30 став 1 од Законот за адвокатура, определено е дека адвокатите се одговорни за стручно и совесно вршење на адвокатскат

Читај повеќе

ИНФОРМАТОР

 • ПРИЈАВЕТЕ СЕ НА СОВЕТУВАЊЕ НА ТЕМА “ЗАШТИТА НА ПРАВОТО НА СОПСТВЕНОСТ И ПРАВОТО НА ВЛАДЕНИЕ”

  Академијата за судии и јавни обвинители "Павел Шатев" во соработка со Адвокатската комора на Република Македонија организира советување на тема "Заштита на правото на сопственост и правото на владение". Советувањето ќе се одржи на ден 24 Март 2015 година /вторник/  во Академијата за судии и јавни обвинители со почеток Повеќе...

 • АДВОКАТСКИ РОКОВНИЦИ ЗА 2015 ГОДИНА

  Почитувани колеги, Во тек е подигнување на Адвокатските роковници за 2015 година. Заради избегнување на проблемите со доставата на адвокатските роковници, оваа година адвокатите кои се регистрирани за вршење на адвокатската дејност во Скопје, роковниците треба да ги подигнат од просториите на Адвокатската комора н Повеќе...

 • ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ДИСЦИПЛИНСКИОТ ОБВИНИТЕЛ

    ДО СИТЕ АДВОКАТИ И АДВОКАТСКИ ДРУШТВА   Согласно на член 30 став 1 од Законот за адвокатура, определено е дека адвокатите се одговорни за стручно и совесно вршење на адвокатската должност и за чување на угледот на адвокатурата, а согласно на став 3 од тој член, со акт на Адвокатската комора на Република Македо Повеќе...

 • 10 ДЕКЕМВРИ – ЕВРОПСКИ ДЕН НА АДВОКАТИТЕ

  Почнувајќи од оваа година по иницијатива на CCBE – Сојуз на адвокатски комори на Европа, започнува одбележување на Европски Ден на Адвокатите, со цел јавноста да се предупреди и поттикне на размислување за суштината на адвокатската професија како заштитник на човековите права и несомнено еден од најважните фактори Повеќе...

 • БОРБАТА НА НОТАРИТЕ Е ЗА 11 МИЛИОНИ ЕВРА

    `БОРБАТА НА НОТАРИТЕ Е ЗА 11 МИЛИОНИ ЕВРА`  Дневник, објавено на 21 Ноември 2014 година   прочитајте на следниот линк: http://dnevnik.mk/?ItemID=BFD53A745F05564897317899AB477099 Повеќе...

Управен одбор

 • Никола Додевски претседател

  Бесим Реџепи заменик претседател

  Боро Тасевски заменик претседател

  Сите членови